Recept: salade met halloumi

Lauwwarme salade met gegrilde kaas

Ingrediënten per persoon:

2 handenvol verse spinazie - 1/2 stronk witlof - 1/2 tomaat - 1/4 courgette - 1/4 avocado - 75 g halloumi - 1 eetlepel olijfolie -  peper en zout - 1 volkoren of andere bruine pistolet

Halloumi is een romige, zoute kaas met een stevige, rubberachtige structuur. Kwalitatieve halloumi wordt gemaakt van schapen- en geitenkaas en smelt daardoor minder snel. Goedkopere varianten worden verwerkt met een deeltje koemelk, deze kazen zijn iets anders qua smaak en smelten sneller.

Was de groenten en snijd de tomaat en avocado in blokjes. Verwijder het hart uit de witlof en snijd in fijne reepjes. Verhit de olijfolie en snijd de courgette in fijne plakken. Bak de courgettes kort aan en kruid ze goed af met peper en grof zout. Grill ondertussen de halloumi goudbruin in een grillpan. Serveer de koude groentenmengeling met de courgettes, halloumi en een bruin broodje. Smakelijk!