Recept: broccolisalade met bacon

Geen konijneneten, wel een knapperige groentensalade voor warme dagen

Ingrediënten per persoon:

1/2 stronk broccoli - 30 g mengeling zilvervliesrijst/quinoa - 1/2 sinaasappel - 50 g bacon - 10 g cashewnoten - 50 g maïs - 100 g gele of rode paprika - 1/4 rode ui

 

Verdeel de broccoli in kleine roosjes en stoom ze gaar of gebruik een restje van de dag voordien. Kook de mengeling van rijst en quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Pel de sinaasappel, verwijder de vliesjes en snijd fijn. Hak de cashewnoten en bak deze kort aan met de bacon. Laat het vlees/notenmengsel afkoelen. Spoel de maïs en paprika; verwijder de schil van de ui. Snijd de paprika en ui in een fijne brunoise. Laat de broccoli en rijst afkoelen. Meng de groenten en het vlees onder elkaar. Breng eventueel nog op smaak met extra peper. Schik het koude rijstmengsel op een bord en leg de groentenmengeling er bovenop. Smakelijk!