Op vakantie gaan zonder bij te komen: het is mogelijk!

1/ PROP JE VOL TIJDENS HET ONTBIJTBUFFET

Say what? Eten, eten, eten! Tot je voldaan bent. Overeet je niet, want dan gaat je maag uitzetten en loop je de hele dag rond met een buikje van 5 maanden zwangerschap. Laat de pistoletjes liefst links liggen (zie tip 4); maar ga voluit voor vettig en eiwitrijk: gebakken eitje met spek, een worstje, een platte kaas of griekse yoghurt, groenten,... Geniet! Maar laat het fruitsap en de smoothie voor je buur (alweer een tip om er zelf slanker uit te zien).

2/ INVESTEER 30 MINUTEN PER DAG IN SPORTEN

30 minuten van je dag investeren in lachen, gieren, brullen tijdens de groepslessen van jouw all-in;of bergen beklimmen en verwonderd zijn van de natuur; of zwemmen tussen de prachtige tropische vissen. En als er écht geen leuke uitdagingen zijn op jouw vakantiebestemming; wat is 1/48 van jouw dag investeren in een muffe fitnesszaal dan? Start je dag fit en je zal sowieso méér halen uit jouw vakantie!

3/ DRINK 2 LITER WATER PER DAG

Ken je de viscieuze cirkel? Minder water drinken zorgt voor een hogere concentratie afvalstoffen in je bloed, hierdoor voel je je loom en moe, hierdoor wil je lichaam energie en krijg je trek in zoet, hierdoor drink je nog minder water, de afvalstoffen worden nog meer geconcentreerd, je voelt je futloos, je wil nog meer suiker, je drinkt enkel frisdrank en alcohol,... En ga zo maar door.... Drink dus 2 liter water, zorg dat die afvalstoffen niet in je lichaam blijven, je zal meer energie hebben en een actieve vakantie beleven, you will love it!

4/ EET MAXIMAAL 1 KEER PER DAG KOOLHDYDRATEN

Op vakantie wil je uitrusten, terecht. Je kiest voor een warme bestemming waardoor actief zijn niet altijd aan de orde is. Je spieren moeten minder werken dan ze gewoon zijn, ze hebben minder koolhydraten nodig. Koolhydraten vind je onder andere in pasta, brood, rijst, aardappelen, frieten, chips, ijs, frisdrank, vruchtendrank, smoothie. Door elke dag te kiezen voor 1 koolhydraatbron, zal je lichaam niet automatisch vet opslaan. Wil je 's morgens een pistoletje eten; eet dan tijdens de hoofdmaaltijden enkel groenten en vlees/vis. Wil je graag frietjes eten, kies dan 's morgens voor een spek-met-eieren-ontbijt. 

5/ DRINK GEMIDDELD 2 ALCOHOLCONSUMPTIES PER DAG

Een gouden regel: ga je 7 dagen op reis; drink dan over heel de reis niet meer dan 14 alchoholconsumpties. 2 glaasjes per dag ofwel een avondje volledig los gehen en voor de rest water: aan jou de keuze.

6/ EET EEN STUK FRUIT TUSSENDOOR

Zorg dat je lichaam blijft werken (energie verbranden), het heeft nood aan vitamines en maagvulling. Doe je dat niet, dan wordt je lichaam lui op vakantie en kom je sneller bij. Fruit is hier het ideale voedingsmiddel voor. Doorbreek je dag 1 of maximaal 2 keer door een handje vol fruit te eten. 

7/ GENIET

En natuurlijk is het belangrijk om te genieten op vakantie. Ben je toch één of meerdere kilootjes vet rijker na je reis, weet dan dat je steeds welkom bent om die er terug af te werken. Ons detoxprogramma is daar de ideale manier voor!