5 waardevolle tips om jouw summerbody klaar te stomen!

Kijk jij ook zo uit naar de zomer? Genieten van een terrasje, zonne-energie opdoen aan het zeetje, plezier maken tijdens lange, gezellige avonden, efkes werkmodus uit en ontspannen op verlof,... Maar dan écht ontspannen, zonder stress, zonder zorgen.

Geen zorgen over hoe je eruit ziet in badkledij, geen aangepaste kledij omdat je die cellulitis wil verbergen onder een langer kleed, een bikini durven dragen en niet uit 'schaamte' kiezen voor een badpak. Kijk jij ook uit naar een zelfverzekerde zomer?

Hopelijk ben je dan niet op zoek naar de magische pil om jouw summerbody te scoren. Want hoewel je dit graag zou willen geloven, dat een pilletje jou kan helpen, diep vanbinnen wéét je dat zo'n wonderpil niet bestaat. 

"Maar, wat kan ik dan wel doen Tine?" zie ik je al denken.

Ik geef je alvast 5 waardevolle tips:

1/ géén dieet 
Diëten zorgen er enkel voor dat we niet volhouden en nadien meer (vr)eten. Je kent hem wel, de jojo. Hoewel we het mogelijks al tientallen keren ondervonden hebben, toch blijven we erin trappen. Daarom deze eerste belangrijke tip: we gaan niets beperken, we gaan wel enkele zaken toevoegen aan je routine.

2/ water
Er wordt veel gezegd en geschreven over voeding, door alle tegenstrijdigheden zijn we vaak door het bos de bomen niet meer, maar over één iets is iedereen het eens: water is de basis. Wat er vaak niet wordt bij vermeld is het belang van de structuur in de waterinname. Je drinkt het best elke 2 uur 1 glas water. 

3/ sla geen maaltijden over
Wil je zo snel mogelijk zoveel mogelijk kilo's verliezen? Dan durf je misschien wel eens de fout maken van maaltijden over te slaan. Behalve dat je hiermee 'calorieën wint', verhoog je hiermee ook de fysiologische reacties in je lichaam die een (vr)eetbui kunnen uitlokken. Met andere woorden: heel vaak wanneer je maaltijden overslaat, heb je jezelf minder onder controle om gezonde keuzes te maken. Het is je drang die kiest en niet meer je verstand. Eet dus mét je verstand tijdens maaltijdmomenten.

4/ varieer en geniet
Altijd kip en geen koolhydraten, klinkt als dat saaie dieet dat je ooit eens 1 week volhield hé? Wel, variatie is superbelangrijk, leuk en lekker! Het is niet wàt, maar vooral in welke verhouding je eet die er toe doet. Een gebalanceerde maaltijd bestaat steeds uit de combinatie van het grootste aandeel groenten of fruit en in mindere mate een eiwitbron en een volkoren graanproduct. De reden waarom dit wel werkt? Iets wat lekker is, houd je vol & overdaad schaadt - maar een klein beetje niet. Simple as that.

5/ activeer je spieren
Het principe van een korset ken je wellicht uit de middeleeuwen, maar wist je dat spieren eigenlijk een natuurlijk korset zijn? Door spieren te activeren, span je als het ware de touwtjes van je korset aan. Regelmatig sporten zorgt, naast extra calorieverbruik, op die manier voor een strakker lichaam. 

Heb je nood aan een stok achter de deur, een coach die je helpt jouw doel te bereiken? Dan ben je bij Body Invest aan het juiste adres! Klik hier en vraag hier je intakegesprek aan.