Wereldgezondheidsorganisatie geeft voedingstips in kader van Corona

Een gezonde voedingstoestand is positief bij een Coronabesmetting.

Wereldgezondheidsorganisatie geeft tips

De WHO publiceerde een artikel over het belang van een uitgebalanceerd dieet en een goede voedingstoestand in tijden van Corona. Dit om de gevolgen van het virus bij een eventuele besmetting, zo miniem mogelijk te houden. Ik plaats ze hieronder op een rijtje:

 • Stel een maaltijdplan op, zo houd je structuur en heb je controle over wat je zal eten.
 • Geef de voorkeur aan verse producten. Wees je ervan bewust dat hoe langer iets houdbaar is, hoe meer toevoegingen er gedaan zijn. Deze voedingsstoffen zijn enkel vervuilend voor het lichaam.
 • Bereid de gerechten die je al jaren spaart uit de boekskes of op Pinterest, wees creatief en varieer.
 • Maak gebruik van huisgeleverde maaltijdboxen. Health In A Box staat garant voor hygiëne, variatie en versheid. Vraag hier je kortingscode.
 • Wees bewust van je portiegrootte en overeet je niet.
 • Was je handen voor je aan de bereiding van de voeding start. Was je verse voeding. Houd rauwe en bereide voeding gescheiden. Gebruik veilig water. Verhit je voeding voldoende (>60°C) en bewaar in voldoende koude koelkast (<5°C).
 • Beperk je zoutinname: vermijd blikvoeding.
 • Beperk je suikerinname: verkies fruit en ongezoete zuivel boven koek of gebak als tussendoor.
 • Eet voldoende vezels: geef de voorkeur aan volkoren graanproducten, eet tweemaal per dag groenten en 2 porties fruit.
 • Drink 1,5 tot 2l water. Beperkt koffie tot 2 tassen en vermijd alcohol.
 • Geniet van een gezellige gezinsmaaltijd.

Alka Greens

Alka® Greens is rijk aan vitamines B1, B2, B3, B5, B6, B7, foliumzuur, B12, C, probiotica & enzymencomplex. Daarnaast is er een hoge ORAC-waarde gemeten bij Alka® Greens!

ORAC staat voor Oxygen Radical Absorbance Capacity. Het is een methode om vast te stellen hoeveel antioxidanten een voedingsmiddel bevat. Oftewel, hoeveel vrije radicalen geabsorbeerd kunnen worden. Vrije radicalen zorgen voor beschadiging en ziektes in het lichaam.

Daarnaast wordt het lichaam vatbaar voor (virus) infecties. Met behulp van antioxidanten beperk je de schade doordat de vrije radicalen als het ware worden gevangen.
Hoe hoger de ORAC-waarde des te gezonder is het voedingsmiddel.

alka vitae greensNo. 19 uit top 100

De Agricultural Research Service (ARS) in Amerika heeft met deze methode de hoeveelheid antioxidanten van ruim 275 producten in kaart gebracht.

Alka® Greens staat met een ORAC-waarde van 41.700 maar liefst op de 19e plaats in de ranking top.

 

Artikel dr. Mark Sircus: virussen zijn pH-gevoelig

Goed nieuws voor lichaamsontzuring. In een wetenschappelijk artikel refereert dr. Mark Sircus AC., OMD, DM (P) aan onderzoeken in de Verenigde Staten en Engeland, waaruit blijkt dat virussen pH-gevoelig zijn. Virussen en bacteriën die bronchitis en verkoudheid veroorzaken, gedijen goed in een zure omgeving.

Amerikaanse onderzoekers hebben zwakke plekken gevonden in het pantser van het virus, waarin de pH-waarde in het lichaam een rol speelt. The Royal Free Hospital and School of Medicine in Londen concludeert dat het verhogen van de pH-waarde naar een basisch niveau, het vermogen van het immuunsysteem verhoogt om ziektekiemen te kunnen doden.

Bestel hier je Alka Greens (gratis thuislevering in Roeselare) en ontvang tijdelijk een doosje Alka Thee gratis (zolang de voorraad strekt).