Update 13 mei 2020

De hele ochtend was ik zenuwachtig omdat de beroepsfederatie ons duidelijk had gemaakt dat deze persconferentie ons eindelijk perspectieven zou bieden. Er werd gecommuniceerd over een heropstart van indoor sporten vanaf 1 juni. Ik keek er zo naar uit! 

1 juni is nog even, dus ik heb wel tijd om een aantal klussen te doen en een paar dingen af te breken; nieuwe meubels te laten maken;... Op het moment van de persconferentie stond ik in het stort van Body Invest. Echt, je wil niet weten wat voor een nest het momenteel is: vooraan staat een hoop rommel voor het containerpark en achter die rommel vind je een zee van stof. Dit laatste is een logisch gevolg van het feit dat ik de berenfamilie wou redden met mijn stofzuiger (zonder na te denken dat de buis waar ze in vielen vol zat met water). Nuja, als vrouw kan je al eens content zijn met een nieuwe stofzuiger hé ;-). Ik verlang al tot deze geleverd wordt!

Terug naar de live uitzending. Ik leidde af dat, naast het buiten sporten, alle sportclubs vanaf 18 mei terug open mochten mits in acht neming van social distancing en hygiëne maatregelen. Ik vond het zeer logisch, aangezien contactberoepen mogen herstarten. Happy - happy - joy - joy! Ik herlas de samenvatting van de krant en merkte op dat zij de woorden van Wilmes anders geïnterpretteerd hadden. Eens checken bij een andere krant, idem. Nog een krant, die dacht er hetzelfde over als ik. Hmmm, eens de woorden van de premier herbeluisteren. Oké, je kan het echt op 2 manieren interpretteren, afhankelijk van waar haar punten en komma's staan in de zin. Uit haar intonatie kan je het niet echt afleiden.

Ondertussen belt mijn man mij superenthousiast op: je mag weer open hé maandag! Zorg maar dat je klaar bent!
Nog meer twijfel en onzekerheid over wat het nu is. En als ik om me heen kijk, zie ik alleen een massa werk tegen de eventuele heropening maandag. Oh boy.  Ik cancel al mijn plannen voor deze week en neem contact op met de meubelmakers, want alles is wel al afgebroken. Bon, dat is al geregeld. Oh, ik kijk er zo naar uit om te herstarten! Sommige collega's verkondigen een heropening, anderen communiceren een langere sluiting. Het is afwachten op het ministrieel besluit van morgen om zeker te zijn; maar m'n enthousiasme kan niet op!!

En dan kreeg ik mail van de beroepsfederatie: alle indoor sport is verboden tot 8 juni. 

Ik weet niet hoe mijn hoofd er uit zag toen ik het las. Maar mijn man telefoneerde toevallig net. Laat ons zeggen dat hij mij toch even gerust gelaten heeft om te kalmeren nadien. 

De uitleg: het is een beslissing van de expertengroep, waarbij men uniforme regels wil voor de volledige sportsector, waarbij men ons rekent. Er zijn pogingen ondernomen om bepaalde deelsectoren apart te bekijken, maar dit kreeg geen gehoor. Men wil dit niet verder opsplitsen.

Kop op en borst vooruit.

Ondertussen ben ik aan het nadenken over hoe ik jullie toch nog kan ondersteunen. We starten met outdoor groepslesjes. Klanten met een actief abonnement mogen gratis deelnemen, anderen kunnen meedoen voor 5 euro. Hierop is er een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk door de mutualiteit.

Een overzicht van de groepslesjes vind je hier.

Wat een dag.
Zo veel emoties.
Ik mis jullie.

Lieve groetjes

Tine