Paardenbloem en brandnetel: onkruid of helpend kruid?

Ik ben geen fan van brandnetels en paardenbloemen in de tuin, geef mij maar mooi groen gras, maar langs de kantjes laat ik graag wat onkruid groeien. Het is niet alleen goed voor het behoud van fauna en flora, maar de verschillende soorten onkruid kunnen gebruikt worden in de tuin én in je lichaam. Wist je dat brandnetelgier een uitstekend middel is om bladluizen te bestrijden? 

De feestdagen zijn achter de rug en het volgepropte gevoel is bij velen onder ons herkenbaar. We voelen gewoon dat we ons lichaam vervuild hebben met allerlei ongezonde stoffen. De wetenschap is er duidelijk over: je lichaam heeft alles in huis om zichzelf terug te reinigen. En dat klopt! Alleen vergeet men vaak de kanttekening erbij te vermelden: zolang je ondertussen troep blijft binnen steken, krijgt je lichaam het maar op een slakkentempo terug gereinigd.

Merk je dat je 's morgens nog een keertje wil draaien vooraleer op te staan? Ontzie je het om recht te staan vanuit de zetel? Heb je regelmatig hoofdpijn? Heb je last van je gewrichten? Maak je moeilijk stoelgang? Het zijn allemaal tekenen van je lichaam dat het het niet meer alleen aan kan - het wil graag een handje hulp. En het is net daar dat we brandnetelsap en paardenbloemsap kunnen gebruiken!

De wetenschap is het er namelijk ook over eens dat beide sappen vocht- en afvalstofafdrijvend werken. Bovendien ondersteunt paardenbloem de spijsvertering, door een betere spijsvertering blijven er minder afvalstoffen achter en wordt de darmactiviteit gestimuleerd. Een betere darmactiviteit zorgt ervoor dat het lichaam zelf ook opnieuw beter afvalstoffen kan uitscheiden.

Een leuk extraatje: de wetenschap toonde ook reeds het positieve effect op het lichaamsgewicht aan. Al is dit laatste effect niet wonderbaarlijk groot - maar alle kleine beetjes helpen natuurlijk. Het grootste effect is het secundair effect; doordat je lichaam terug écht zuiver wordt in een razendsnel tempo; geraak je 's morgens vroeger uit bed, werk je efficïenter en heb je terug energie om te kiezen voor een gezonde levensstijl. 

Let wel, bij het kiezen van je kuur dat je steeds voor kwaliteit gaat. Sappen waar water aan toegevoegd is, zijn maar half zo werkzaam. Een tiendaagse pure kuur van brandnetelsap en paardenbloemsap helpt je de feestdagen te verteren en kost 19,-. 

Klik hier als jij je lichaam wil zuiveren.